Over

Hoe het begon…

Hoe komen twee vrienden, een vader en zoon en een slijter bij elkaar om een whiskyclub op te richten? Natuurlijk, de gezamenlijk liefde voor de whisky. Maar waarom dan een clubje?

Het begon in 2008; whiskyliefhebbers die bij de Mitra in Vlagtwedde (tegenwoordig slijterij Bij Thijs) whisky kopen. Een gesprek met de eigenaar Thijs is snel aangeknoopt en de uitnodiging voor een whiskyproeverij zit in de zak. De eerste proeverij van Thijs in De Sultan in Vlagtwedde is een groot succes en de eerste contacten met het Whiskygenootschap in Stadskanaal worden gelegd. Begin 2009 nodigt Thijs vier, elkaar onbekende, liefhebbers uit voor een speciale proeverij bij het genootschap in Stadskanaal. Op de terugweg in de auto (Thijs was Bob) ontstaat het idee een eigen club te beginnen. Het is namelijk erg leuk om met andere whiskyliefhebbers in een ongedwongen sfeer over whisky te praten en nieuwe whisky’s te proeven. Maar dat alles wel graag iets dichter bij huis…
Ook in Westerwolde en omgeving zijn genoeg whiskyliefhebbers te vinden. Mensen die het leuk vinden om een paar keer per jaar gezellig met elkaar whisky’s te proeven. Het idee voor een eigen club was geboren en gelukkig bleef het niet bij een idee. De club is opgericht in 2009 en op zondag 28 februari 2010 hielden we onze eerste vriendenproeverij met 17 leden. Op dit moment heeft Cairdeas 54 leden.

Onze doelstelling

We zijn geen hoogdravende, ontoegankelijk club. We willen gewoon met andere liefhebbers genieten van whisky, in een leuke, ongedwongen sfeer. Vandaar ook de naam Càirdeas Whiskyvrienden Westerwolde.
Er zijn zoveel verschillende soorten whisky’s dat het nagenoeg onmogelijk is ze allemaal ooit geproefd te hebben. Maar je kan er wel naar streven! En gezamenlijk gaat dat makkelijker. Bij Càirdeas nemen we je mee in de wereld van de whisky. We laten je nieuwe en andere whisky’s proeven en vertellen je er over.

Bij ons wordt whisky drinken nog leuker!